Wortelsoep met kokos, sinaasappel en gerookte kip

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongemaakte wortelen in plakjes. Snipper de ui en laat in de soeppan in de olie glazig fruiten. Laat de tomatenpuree, de currypasta en de gemberwortel kort meefruiten. Voeg de wortelplakjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef.

Stap 2
Voeg de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de gembersiroop en de kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en verdeel ze over de borden. Schep er de hete soep op en bestrooi met korianderblad.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

1 gerookte kipfilet (ca. 175 g)
400 g wortelen
1 ui
2 eetl. olijfolie
2 eetl. tomatenpuree
ca. 1 theel. rode currypasta (pot)
2 theel. versgeraspte gemberwortel
3/4 l kippenbouillon, uit een pot of van tabletten
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
1 dl versgeperst sinaasappelsap
1 eetl. gembersiroop
1 blik kokosmelk (400 ml)
zout en tabasco
korianderblad om te garneren

Keukengerei

Soeppan Staafmixer of draaizeef