Wrap Mexicana met gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Bak het rundergehakt rul in 1 eetl. zonnebloemolie. Voeg de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe. Roerbak nog 2 minuten. Bak de tomatenpuree nog even mee. Giet de bonen af en schep ze door het gehaktmengsel. Warm goed door.

Stap 2
Verwarm de tortilla?s 20 seconden in de magnetron of 2 minuten in de oven tot ze soepel zijn. Leg ze naast elkaar en verdeel het gehaktmengsel erover. Sla de zijkanten naar binnen en rol ze op.

Stap 3
Vet een ovenschaal licht in, leg de gevulde tortilla?s er naast elkaar in. Verdeel de zure room erover en strooi de geraspte kaas erop. Zet de tortilla?s 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is. Lekker met een groene salade.

Bron: Koeken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. Mexicaanse kruiden
versgemalen peper
zout
1 blikje tomatenpuree (60 g)
1/2 literblik rode bonen
4 tortilla's van 25 cm doorsnede (kant en klaar)
1 bekertje zure room (125 ml)
100 gram geraspte belegen kaas

Keukengerei

Wok Ovenschaal