Wraps met biefreepjes en kidneybonen

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefreepjes op kamertemperatuur komen. Snipper de uien. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Snijd de geroosterde paprika?s in reepjes. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de biefreepjes in 2 of 3 porties tot ze beginnen te kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg zonodig wat extra olie toe en laat de ui in de olie omscheppend glazig fruiten. Voeg de kidneybonen, de tomaten, de paprikareepjes, de Chilisaus, de Worcestershiresauce en de cr?me fra?che toe en laat een paar minuten koken tot het een dikke saus is. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe, schep goed om en breng zonodig verder op smaak met wat zout.

Stap 2
Verwarm de tortilla?s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of in de koekenpan. Verdeel de warme tortilla?s over de borden en zet het vleesmengsel op tafel. Ieder schept een flinke schep van de vleessaus op een tortilla en rolt hem stevig op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

750 g biefreepjes
2 rode uien
1 blik red kidneybonen (ca. 400 g)
1 potje geroosterde rode paprika?s (ca. 250 g)
4 eetl. olie
1 blik gepelde tomaten in blokjes (ca. 400 g)
4 eetl. Chilisaus
1 eetl. Worcestershiresauce
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
zout
12 tortilla?s

Keukengerei

Zeef Braadpan Schuimspaan