Wraps met pikant gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de Spaanse peper in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de peper in de breedte in smalle reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan en roerbak het gehakt tot het begint te kleuren. Voeg de ui, de knoflook, de prei en de Spaanse peper toe en roerbak nog een paar minuten tot de prei zacht is. Voeg de piccalilly toe en breng het gehaktmengsel op smaak met wat zout.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Leeg de wraps naast elkaar op het werkvlak, verdeel er het gehaktmengsel over en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Roer de zure room en de geraspte kaas door elkaar en verdeel over de wraps. Zet de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de wraps aan de bovenkant mooi gekleurd zijn. Lekker met een gemengde salade met komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager

Ingrediënten

500 g rundergehakt 1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
1 steel prei
2 eetl. plantaardige olie
2 eetl. piccalilly zout
1 bekertje zure room (125 g)
4 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas
4 grote tortillawraps

Keukengerei

Wok of grote koekenpan Ovenschaal