Zabaglione met limoncello

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet een pan met water op en hang daar een tweede pan in (?au bain marie?).

Klop in die tweede pan de eidooiers op met de suiker, de limoncello en het scheutje wijn tot er een luchtige homogene massa ontstaat.

Blijf kloppen, haal de pan van het vuur af en laat deze iets afkoelen. Meng dan de opgeklopte room erdoorheen.

Verdeel de aardbeien over vier dessertglazen en vul ze vervolgens met de zabaglione. Garneer met een scheutje limoncello, een takje munt en de lange vinger.

Ingrediënten

3 eidooiers, gescheiden
100 g fijne suiker
1 klein scheutje witte wijn
65 ml limoncello
7,5 dl opgeslagen room (yoghurtdikte)
12 aardbeien, in stukjes
4 takjes munt
4 lange vingers