Zalmcarpaccio met garnituur van rettich, sjalot en mierikswortelroom

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verdeel de gerookte zalm over vier borden.

Meng de mierikswortel met de slagroom en verdeel over vier kleine schaaltjes. Verdeel de fijngesneden augurk, kappertjes, gesneden sjalotjes en geraspte rettich allemaal over de zalm.

Serveer bij elk bord schaaltjes mierikswortel en een partje citroen.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

300 g dun gesneden gerookte zalm
8 middelgrote zure augurken in kleine stukjes
2 eetlepels kappertjes
10 cm rettich, grof geraspt
2 sjalotjes heel fijn gesneden
100 ml slagroom dik geklopt
4 theelepels mierikswortel (uit een potje)
1 citroen in vier parten