Zeeuwse lamsragout

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de lamslappen in blokjes van circa 2 x 2 cm (of vraag de Keurslager dat te doen). Doe de blokjes in een kom, bestrooi ze met de bloem en wat zout en peper en meng goed tot de blokjes rondom met een dun laagje bloem zijn bedekt. Snipper de ui.

Stap 2
Verhit de boter in een pan, laat de blokjes vlees in twee porties aanbraden en schep ze uit de pan. Laat de ui in het achtergebleven braadvet glazig fruiten. Schep het vlees met het uitgelopen vocht door de ui in de pan en voeg het laurierblad, het kruidnagelpoeder en wat zout en peper toe. Roer het water scheut voor scheut door het vlees. Breng aan de kook, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de ragout tegen de kook aan, af en toe omscheppend met het deksel op de pan, in circa 2 uur gaar stoven. Voeg zo nodig tussentijds een extra scheutje water toe en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Geef er aardappelpuree, gekookte aardappelen en groenten naar keuze bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

circa 750 g doorregen lamslappen
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 flinke ui
50 g boter
1 laurierblaadje
mespunt kruidnagelpoeder
zout en versgemalen peper
circa 0,5 l water

Keukengerei

Kom Braadpan Schuimspaan