Zeewolffilet met sinaasappel-kokossaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt 25 gram boter in een sauspan, voeg de honing toe en laat deze karamel?liseren.
Voeg de sereh, gemberwortel en sinaasappelsap toe en laat inkoken, totdat het geheel stroperig wordt.
Voeg de visbouillon, de witte wijn, het citroensap, de marmelade en de kokos?melk toe. Laat het geheel tot ongeveer 1/3 inkoken en zeef de saus.
Smelt een klontje boter in een koeken?pan en bak de zeewolffilet rustig aan beide kanten goudbruin.
Serveer de zeewolf met de saus op een bedje van rauwe spinazie en tauge.

Ingrediënten

400 g zeewolffilet
30 g boter (25 g voor de saus, 5 g om in te bakken)
2 eetlepels honing
1 dl sinaasappelsap
100 g tauge
400 g rauwe spinazie
1 stengel sereh, ingesneden
3 dl vis- of groentebouillon
3 dl witte wijn
Sap van een citroen
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
200 ml kokosmelk
2 cm geschilde gemberwortel, in plakjes gesneden