Zelfgemaakte tomatensaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de gewassen tomaten in kwarten. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
Laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe en laat omscheppend kort bakken. Voeg de tomaten toe en laat omscheppend circa 5 minuten bakken. Voeg de azijn, de suiker en 1 glas water toe, zet een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat circa 20 minuten stoven. Voeg, als het mengsel te droog mocht worden, tussentijds een extra scheutje water toe. Laat het mengsel iets afkoelen en draai door een roerzeef. Breng de saus op smaak met zout en peper en breng zonodig met allesbinder of aangeroerde ma?zena op de gewenste dikte.

Deze saus past bij vrijwel alle soorten vlees die bij de bereiding geen saus geven (rood vlees als biefstuk, maar ook varkensvlees, kip, gepaneerde schnitzels, hamburgers, gehaktballen, braadworst, saucijzen, enz.). Ook heel geschikt als pastasaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

750 gram soeptomaten
1 flinke ui
1 teentje knoflook
2 eetl. (olijf)olie
1 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetl. (balsamico)azijn
1 eetl. suiker
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Pan met dikke bodem Roerzeef