Zigeunerschnitzels met gebakken aardappelblokjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken daarna in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 5 minuten half gaar, giet ze af en laat ze droog stomen. Snipper de ui. Snijd de spekblokjes klein. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en laat de aardappelblokjes regelmatig omscheppend lichtbruin bakken. Voeg het spek en de uiensnippers toe en laat omscheppend nogmaals circa 5 minuten bakken. Bestrooi de aardappelblokjes met het paprikapoeder en wat zout en peper en schep goed om.

Stap 2
Verhit intussen de braadboter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 5 minuten per kant mooi bruin. Serveer ze met de gebakken aardappelen.
Lekker met een gemengde salade met komkommer en tomaten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

4 zigeunerschnitzels
40 g braadboter
Voor de aardappelblokjes:
1 kg vastkokende aardappelen
1 grote ui
150 g mager rookspek in blokjes
25 g boter
2 eetl. (olijf)olie
1 theel. paprikapoeder
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan