Zoete aardappelsalade met runderham, witlof en waterkers

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 4?5 mi?nuten en rooster de witlof licht aan in een grillpan.

Maak een dressing door de perssinaasappels te raspen en uit te persen. Meng het sap met de olijfolie. bewaar de rasp, breng eventueel op smaak met versgemalen zwarte peper.

Meng de creme fraiche met de mosterd.

Leg de aardappelpartjes dakpansgewijs op een bordje met daarnaast de gegrilde witlofpartjes en meng de sinaasappeldressing door de veldsla.

Verdeel de runderham als rozetjes over de salade, garneer met een pluk waterkers, wat sinaasappelrasp en granaatappelpitten. Leg er een quenelle van mosterd en creme fraiche naast en strooi er de rozemarijnnaaldjes over? heen.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

300 g runderham, gesneden
4 eetlepels grove mosterd
1 bekertje creme fraiche
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
800 g zoete aardappel, geschild en in plakjes gesneden
2 stronkjes witlof, buitenste bladeren eraf en in vieren gesneden
Pitjes van 2 granaatappels
Sap en rasp van 2 sinaasappels
4 eetlepels olijfolie
75 g waterkers
25 g veldsla