Zoete gestoofde hamlapjes met gember

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter en bestrooi de hamlappen royaal met zout. Braad de hamlappen om en om aan en neem ze uit de pan. Fruit de ui met de specerijen 3 minuten en voeg de gember, honing en abrikozen toe. Leg het vlees terug in de pan, schep alles even om en giet er zoveel water bij dat het vlees net onder staat.

Stap 2
Breng aan de kook komen en laat met het deksel op de pan in circa 50 minuten gaar stoven. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met kruimige aardappels en groene of rode kool

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

600 g hamlapjes
2 el boter
2 uien, gesnipperd
1 tl korianderpoeder
1 mespunt kaneelpoeder
2 el gembersnippers op siroop
2 el honing
100 g gedroogde abrikozen
zout en peper

Keukengerei

braadpan