Zoete pannenkoek met chocoladepasta, banaan en karamelsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de suiker met een scheutje water in een steelpan met een dikke bodem en laat dit karamelliseren.

Blus af met een beetje water en voeg de slagroom toe. roer goed door totdat een mooie karamelsaus ontstaat.

Laat de saus iets afkoelen en klop de boter en de honing erdoorheen. als het geheel is afgekoeld, de citroensap toevoegen.

Besmeer de pannenkoeken royaal met de chocoladepasta. Beleg ze met banaan en rol ze op.

Leg op ieder bordje een doormidden gesneden opgerolde pannenkoek en garneer deze met de karamelsaus en poedersuiker.

Bron: Proef 6 2012

Ingrediënten

4 pannenkoeken
4 bananen, geschild en in de lengte doorgesneden
4 eetlepels chocoladepasta
poedersuiker
150 g suiker
200 ml slagroom
25 g boter
2 eetlepels honing
sap van een halve citroen