Zoete stoofpot met gedroogde vijgen en dadels

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak de lapjes om en om aan. Schep ze uit de pan en fruit de uiringen 4 minuten in het overgebleven bakvet tot ze goudbruin zijn. Voeg het vlees weer toe, samen met de laurier en kruidnagels en giet de bouillon en azijn over het vlees. Laat aan de kook komen en laat met het deksel op de pan op zacht vuur of vlamverdeler 1,5 uur stoven. Voeg dan de aardappelblokjes, vijgen, dadels en ontbijtkoek toe en laat op zacht vuur zonder deksel nog een half uur zachtjes koken. Lekker met rode kool.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

4 stooflappen
zout en versgemalen peper
4 el olie
2 grote uien, in halve ringen
1 laurierblad
2 kruidnagels
500 ml warme runderbouillon
2 el balsamicoazijn
2 zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
100 g gedroogde vijgen, in stukjes
100 g gekonfijte dadels, gehalveerd en ontpit
1 plak ontbijtkoek, verkruimeld

Keukengerei

Braadpan, vlamverdeler