Zomerfruit, Griekse yoghurt en hazelnoten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was het zomerfruit en doe het in een ovenschaal.
Snijd het vanillestokje doormidden en doe de merg bij
de rietsuiker. Meng dit door het fruit. Zet het fruit 10
minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.

Smelt ondertussen de honing in een pan. Voeg de
havermout en hazelnoten toe en verwarm het mengsel
tot het een gouden kleur krijgt. Laat dit afkoelen.

Klop de yoghurt goed op. Vul een glas tot halverwege
met het zomerfruit. Voeg daarna de yoghurt
toe en maak het af met het havermoutmengsel.

Ingrediënten

500 g (verschillende soorten) zomerfruit
1 vanillestokje
100 g rietsuiker
4 eetlepels honing
100 g havermout
100 g hazelnoten, gehakt
500 ml Griekse yoghurt