Zomers erwtensoepje met forel en rookworst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Gril de plakjes rookworst krokant in een grilpan.

Fruit de sjalotjes met de knoflook glazig en smoor de erwtjes even mee.

Doe er de bouillon bij met de suiker en fijngehakte munt.

Laat op laag vuur twintig minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer.

Voeg eventueel de slagroom toe en warm goed door.

Serveer de soep in een diep bord met aan ??n kant de stukjes forelfilet en aan de andere kant de plakjes gegrilde worst. Strooi er wat grof gemalen zwarte peper over.

Ingrediënten

?1 kleine halve rookworst, in plakjes gesneden
?1 gerookte forelfilet van 100 g in stukjes van 3 cm ?
2 sjalotjes, fijngesneden
?1 teentje knoflook, fijngesneden
?1 klontje roomboter
200 g (diepvries?)erwten, ontdooid
?500 ml kippenbouillon
?0,5 eetlepel suiker
?blaadjes van een half bosje munt, fijngehakt
?50 ml slagroom