Zomerse rjistsalade

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen. Kook de doperwtjes gaar en laat ze uitlekken. Laat de ananasblokjes in een zeef uitlekken en vang het sap op. Snijd ze als ze groot zijn in twee?n. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en zaadjes in blokjes. Roer voor de saus de mayonaise, de room, een flinke scheut van het ananassap, de kerrie en wat zout en peper door elkaar.

Stap 2
Doe de rijst in een grote kom en maak met een vork los. Schep de doperwtjes, de ananasblokjes, de paprikablokjes en de kerriesaus door de rijst. Laat de salade afgedekt op een koele plaats (als de salade de dag van tevoren wordt gemaakt in de koelkast) rusten. Laat de salade tijdig op kamertemperatuur komen. Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Voeg een extra scheut ananassap toe als de salade nog te droog mocht zijn. Geef de salade als bijgerecht bij alle soorten vlees van de barbecue.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

300 g droogkokende rijst
250 g doperwtjes (diepvries)
1 blik ananasblokjes op sap (400 g)
1 rode of groene paprika
4 eetl. mayonaise
4 eetl. kookroom of cr?me fra?che
2 theel. kerrie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Zeef Kom