Zuurkool met Casselerrib en mosterdsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de zuurkool in een vergiet af onder de koude kraan en druk goed uit. Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en laat de spekreepjes uitbakken. Voeg de uisnippers toe en laat glazig fruiten. Giet de wijn in de pan, voeg wat zout en peper toe en laat kort inkoken. Doe de zuurkool in de pan en maak met twee vorken los. Laat de zuurkool met het deksel op de pan op laag vuur 45 minuten ? 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Leg de laatste 15 minuten de Casselerrib op de zuurkool. Schep kort voor het serveren de geraspte appel erdoor.
Stap 2
Kook intussen de aardappels. Breng voor de saus de bouillon met de mosterd en honing al roerend aan de kook en breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Serveer de saus bij de zuurkool, aardappelen en vlees.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

150 g mager rookspek in reepjes
750 g zuurkool uit het vat
1 ui
50 g boter
2 dl droge witte wijn
zout en versgemalen peper
1 appel
1 kg bloemig kokende aardappelen
Voor de Casselerrib:
4 plakken Casselerrib van circa 125 g per stuk
2 dl vlees- of kippenbouillon
2 eetl. mosterd
1 eetl. honing
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Vergiet Kookpan Koekenpan Steelpan