Zuurkoolschotel met casselerrib, appel en rozijnen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een grote hapjespan of vuurvaste aardewerken pot. Bak de plakken ui op zacht vuur lichtbruin. Leg de plakken appel, rozijnen en zuurkool erop. Hussel een beetje om en breng op smaak met peper en zout. Steek de specerijen tussen de zuurkool en giet de wijn erover. Laat de wijn aan de kook komen en de alcohol in een paar minuten verdampen. Leg de plakken casselerrib op de zuurkool en laat alles afgedekt in 20 minuten gaar stoven. Lekker met kruimig gekookte aardappels of puree.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

4 plakken casselerrib van circa 1,5 cm
2 el boter
2 grote uien, in dikke plakken
2 elstar appels, geschild en in dikke plakken
50 g blanke rozijnen (sultana?s)
500 g zuurkool uit het vat
1 laurierblad
1 kruidnagel
5 jeneverbessen
witte peper en zout
2,5 dl witte wijn, riesling

Keukengerei

hapjespan