Zuurkoolschotel met rookworst

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de zuurkool halfgaar in de Noilly Prat met de uien, wat water, peper en zout. Haal de uien eruit en zeef de zuurkool.

Verwarm de oven op 180?C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Maak laagjes van de zuurkool, aardappelpuree en casselerrib in de ovenschaal en eindig met de puree. Bestrooi met de kaas en wat blokjes boter.

Bak de schaal in 25 ? 30 minuten gaar. Verwarm de rookworsten ondertussen in voldoende water voor ongeveer 15 minuten.

Serveer de schotel met een lekkere mosterdsoort.

Bron: Proef...nr.1 2011

Ingrediënten

2 rookworsten
200 g gesneden casselerrib
1000 g aardappels, gekookt en gestampt
600 g zuurkool
2 dl Noilly Prat
2 uien geschild en gehalveerd
100 g roomboter
100 g geraspte Gruy?re kaas