Zuurkoolsoep met paprika

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de geschilde aardappel in
kleine blokjes en snipper de ui.
Snijd de worst in blokjes. Snijd
de sliertjes zuurkool klein.

Stap 2
Verhit de olie in de soeppan en
laat de aardappel, de ui, en de
worst omscheppend bakken tot
de ui glazig is. Bestrooi met het
paprikapoeder en laat kort meebakken.
Voeg de zuurkool en de bouillon toe,
breng de soep aan de kook en laat
15 minuten zachtjes koken. Proef of
er nog zout en/of peper bij moet.
Lekker met bruin brood of roggebrood
met spek.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

400 gram salami in plakken
van 0,5 cm dik
1 grote aardappel
1 ui
200 gram zuurkool
3 eetl. plantaardige olie
1 eetl. paprikapoeder mild
1 lt vleesbouillon, zelf getrokken,
uit een pot of van tabletten
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Soeppan