Zuurkoolstamp

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak het spek en de ui in de roomboter totdat het glazig ziet.

Voeg de zuurkool, het appelsap, de kruiden en twee van de gesneden appels toe. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes stoven.

Verwijder de kruiden en maak het geheel af met een flinke eetlepel crème fraîche.
Kook ondertussen de knolselderij in ruim water gaar met de appel. Giet het af en laat het goed uitlekken. Pureer het geheel met de staafmixer.

Meng de zuurkool door de knolselderijpuree.

Verwarm ondertussen de rookworst in 15 tot 20 minuten in een pannetje met heet water en serveer deze bij de stamppot met een flinke lik mosterd.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 2 rookworsten
- 100 g spekblokjes
- 1 gesnipperde ui
- 75 g roomboter
- 750 g zuurkool
- 3 dl appelsap
- 6 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 6 witte peperkorrels
- 3 Jonagold appels, in blokjes of plakjes
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- 1 middelgrote knolselderij, 750 g, geschild en in stukken