Zuurvlees met balsamico

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg het vlees in een kom en schep goed om met de balsamico-azijn, zout en peper, laurierblad, kruidnagel, jeneverbes en tijm.

Dek af met plasticfolie en laat het een nacht of dag in de koelkast marineren.

Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien licht bruin.

Schep de uien uit de pan. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.

Zeef de marinade en bewaar voor straks.

Bak het vlees in porties rondom bruin. Doe dan de gebakken uien, de stroop, blokjes ontbijtkoek, mosterd en het marinadevocht erbij en voeg zo veel water toe tot het vlees helemaal onder staat.

Laat op laag vuur met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar stoven. Gebruik hiervoor een sudderplaatje. Lekker met rode kool en frieten of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

700 g magere runderlappen, in blokjes van 3x3 cm
1,5 dl balsamico-azijn
zout en versgemalen peper
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 jeneverbes
1 takje tijm
4 el boter
4 uien, gesnipperd
1 el stroop
3 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
1 el grove mosterd

Keukengerei

kom plasticfolie braadpan keukenpapier sudderplaatje