Zweedse gehaktballen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de ui in een pan met wat margarine glazig (goudgeel). Meng in een kom het gehakt, het ei, de melk, ui en de kruiden. Kneed alles goed met de hand en maak van het gehaktmengsel balletjes.

Smelt wat margarine in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Kook de bouillon, voeg de room toe en laat de saus wat indikken. Voeg eventueel wat bloem toe of ma?zena om de saus te binden.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

600 g kalfsgehakt
75 g broodkruimels
1 ei
150 ml melk
1 ui, gesnipperd
nootmuskaat
2 eetlepels dille, grof gehakt
150 ml room
300 ml runderbouillon
bloem of ma?zena