Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Rookworst bereiding

Rookworsten die vacuum verpakt zijn, zijn meestal ook voorgegaard. Bij ‘verse’ rookworst van de slager, die ook wel ambachtelijke rookworst wordt genoemd, moet de worst nog wel gegaard worden door hem te wellen in water. Hij is weliswaar gerookt, maar het vlees is nog rauw. Wellen doe je door de worst ongeveer 15 minuten te verwarmen in water dat net niet aan de kook is.

Let op: kook de worst niet: dan kan de darm scheuren en gaat de smaak verloren!

 

  1. Water aan de kook brengen .
  2. De rookworst er inleggen en vervolgens de warmte bron verkleinen, zodat het water niet meer kookt.
  3. Na 25 minuutjes de rookworst uit het water halen en nog een paar minuutjes laten rusten en vervolgens met een scherp mes lekker dunne plakjes snijden.
  • Of bovenop de aardappelen mee koken ca 20 minuten!

Bekijk onze video

Voor meer video's over onze producten kun je terecht op onze facebook pagina of ons youtube kanaal.


Facebook Youtube

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder