Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Waar komt Rookworst vandaan?

Rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout, zonder verdere toevoegingen. Meestal gaat het dan om varkensvlees, rundvlees óf een combinatie van beiden. De traditionele rookworst is gemaakt van varkensvlees. Belangrijk is dat het gebruikte vlees en spek een vaste structuur hebben. Het vlees van de schouder van het varken heeft de meeste smaak. Omdat een goede rookworst toch wat vet nodig heeft, zijn de wangen daar heel geschikt en lekker voor. Om de specifieke rooksmaak te krijgen worden de worsten gerookt met een mengsel van eiken- en beukenhout.

  1. Varkenskop
  2. Wangvlees
  3. Rugspek
  4. Halskarbonade
  5. Borstvleeseukenhout.
  6. Ribkarbonade
  7. Lende- of haaskarbonade
  8. Varkenshaas
  9. Speklappen, spareribs en katenspek
  10. Speklappen
  11. Schouderham
  12. Hamlappen en schnitzel
  13. Hiel
  14. Onderpoot
  15. Staart

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder