Groene asperges met ontbijtspek

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwijder het houtachtige deel en kook de asperges in 10 minuten in kokend water met zout beetgaar. Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken, laat ze uitlekken en dep ze droog. Omwikkel elke asperge met een lange plak ontbijtspek.

Stap 2
Rooster de ingepakte asperges op de barbecue of in de grillpan tot het spek krokant is en serveer meteen met een kommetje B?arnaisesaus waarin ze worden gedipt. Als er voldoende servetjes onder handbereik zijn, kunnen ze met de hand worden gegeten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

20 lange repen ontbijtspek
20 groene asperges
B?arnaisesaus om te dippen

Keukengerei

Kookpan Vergiet