Irish coffee van runderbouillon met paddenstoeltjes en truffelroom

  • 4 personen
  • Tussendoortje
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de mergpijpen en het vlees met 2? liter water in een grote kookpan aan de kook. Schuim het een paar keer goed af.

Voeg de wortels, ui, prei en driekwart van de selderij toe, evenals de laurierblaadjes en de peperkorrels. Wacht tot het water weer kookt, leg een deksel op de pan en zet het vuur zoveel lager dat het water net niet kookt.

Doe na 3 uur trekken het vuur uit en laat de bouillon tot lauwwarm afkoelen. Giet de lauwe bouillon door een passeerdoek in een schone pan.

Kook de bouillon in en breng op smaak met peper en zout. Snijd het soepvlees klein en meng dat met de overgebleven gehakte bladselderij en de gebakken kastanjechampignons.

Roer de truffelsalsa door de slagroom en breng het op smaak met peper en zout.

Breng de soep aan de kook en vul wijnglazen met het champignon-vleesmengsel. Vul de glazen nu voor driekwart met de bouillon en top af met de room. Serveer direct

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

2 grote mergpijpen
500 g soepvlees
2 winterwortels (schoongemaakt en in plakken)
1 flinke prei (schoon en in ringen)
1 ui (met schil in vieren)
? bosje bladselderij (gehakt)
2 eetlepels peperkorrels (gekneusd)
3 laurierblaadjes
1 bakje kastanjechampignons (in vieren en gebakken)
2 deciliter geslagen slagroom (ongezoet)
1 klein potje truffeltapenade