Kalfsoester met bietenravioli en salieboter

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Dep de bietjes droog en pureer deze met de
staafmixer. Kook de blokjes pastinaak gaar en
prak ze fijn. Meng de bietenpuree met de pastinaak,
mascarpone, knoflook en de geitenkaas en
breng het geheel op smaak met zout en peper.

Spreid 20 wontonvelletjes uit en besmeer
ze met het ei. Schep er een theelepel van de
bietenvulling
op en leg hier een wontonvelletje
bovenop. Druk de zijkanten goed aan en zorg
dat er geen lucht meer in zit. Maak er eventueel
met een ravioli-steker gekartelde rondjes van.
Zet de ravioli?s in de koelkast.

Smelt de roomboter en roer de gesneden
salie
erdoorheen.

Smeer de zijkanten van de kalfsoesters in
met appelstroop, wikkel er 1 of 2 plakjes ontbijtspek
omheen en zet dit vast met slagerstouw.

Kook de ravioli in ruim water in 3 minuten
gaar. Schep ze uit het water en houd ze warm.

Bak ondertussen de kalfsoester in de vloeibare
boter 3 tot 5 minuten per kant bruin en ros?
van binnen. Laat het vlees 5 minuten rusten,
bestrooi
het met zout en peper en snijd er
mooie plakjes van.

Verdeel de ravioli over de borden, leg er de
plakjes kalfsoester naast en schep de salieboter
over het geheel.

Ingrediënten

4 kalfsoesters van 100 g per stuk
3 eetlepels vloeibare boter
4 eetlepels appelstroop
8 plakjes ontbijtspek
40 wontonvelletjes
1 ei, losgeklopt
3 kleine gekookte bietjes
1 kleine pastinaak, geschrapt en in blokjes
100 g mascarpone
1 teentje knoflook, fijngehakt
40 g Hollandse geitenkaas, geraspt
125 g roomboter
25 salieblaadjes, fijngesneden