Kalkoenschnitzel met verse tuinerwtenstamppot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de schnitzels goed plat of vraag de Keurslager dit te doen. Bestrooi het vlees met zout en peper? en wentel ze eerst door de bloem. Verkruimel de cornflakes met een deegroller. Wentel het vlees door het losgeklopte ei en druk ze dan in de cornflakeskruimels. Leg ze afgedekt in de koelkast tot later gebruik.

Stap 2
Schil en kook de aardappels in water met zout gaar. Kook ondertussen de erwten in water met zout in circa 5 minuten gaar, maar nog wel fris groen en knapperig! Stamp de aardappels, melk en boter tot een smeu?ge puree en stamp de erwten erdoor, doe het deksel op de pan en houd warm.

Stap 3
Verwarm de vloeibare boter in een grote koekenpan en bak de 4 schnitzels op zacht vuur om en om bruin in circa 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Giet een straaltje olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde ui en citroenrasp toe. Bak een minuut zachtjes mee. Giet dit bij de stamppot. Voeg de peterselie toe en roer alles goed om. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer met de schnitzels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa 125 g per stuk
zout en peper
2 el bloem
50 g cornflakes, naturel
1 losgeklopt ei
700 g kruimige aardappels
450 g vers gedopte erwten of uit de diepvries
1 dl warme melk
50 g boter
4 el vloeibare boter
straaltje olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
rasp van een hele schoongeschrobde citroen
1 bosje peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Vleeshamers (of onderkant van een koekenpan) Deegroller Kookpan Koekenpan