Kipreepjes met dragonsaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilets schuin op de draad in reepjes en wentel die door de bloem en zout en peper. Snipper de ui.

Stap 2
Verhit de braadboter in een koekenpan en laat de kipreepjes omscheppend bakken tot ze mooi bruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Voeg de bouillon, dragon en room toe en breng aan de kook. Schep de kipreepjes door de saus en laat kort koken. Breng de saus op smaak met citroensap en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Lekker met tagliatelle, aardappelpuree of rijst en bijvoorbeeld broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

500 gram kipfilets
1 flinke eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 flinke ui
50 gram braadboter
1 dl kippenbouillon, gemaakt van 1/2 tablet
1 flinke theel. gedroogde of 1 eetl. fijngehakte verse dragon
2 dl kookroom
1-2 eet. citroensap

Keukengerei

Koekenpan Schuimspaan