Komkommerschuitje met Gandaham en ricotta

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de komkommer en snijd hem doormidden. Snijd de twee helften in de lengte nog eens doormidden en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit.

Stap 2
Vermeng de ricotta met de basilicum en bieslook en breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 3
Vul de vier komkommerschuitjes met de ricotta (dit gaat het makkelijkst met een spuitzak maar kan ook met een klein lepeltje). Leg de schuitjes op een bordje en drapeer de plak ham er overheen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

4 mooie plakken Gandaham
1 grote komkommer
50 g ricotta
2 takjes basilicum, fijngehakt
5 sprieten bieslook
zout en peper

Keukengerei

Kom Spuitzak