Koude penne met gehaktballetjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwijder de velletjes van de worstjes en draai er balletjes van. Bak de balletjes in een pan met wat olijfolie in 3 minuten bruin. Bewaar de balletjes apart en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en salie 10 minuten.

Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen.

Meng de mascarpone en de rode peper met het uienmengsel tot een saus en doe dit door de pasta. Roer daar de balletjes doorheen. Verdeel de kaas en peterselie erover.

Bron: Proef 3 2014

Ingrediënten

300 g chipolataworstjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g penne
125 g mascarpone
2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
Rood pepertje, fijngesneden zonder zaadjes
50 g Parmezaanse kaas, vlokken
4 blaadjes salie