Lamsboutrollade van de barbecue

  • 7 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Vraag de Keurslager de lamsbout open te snijden
tot een dikke lap, waaruit de zenen en overtollig vet
verwijderd zijn.

Meng het zout en alle kruiden goed door elkaar.
Wrijf de binnenkant van het vlees lichtjes in met
olijfolie. Verdeel vervolgens twee derde van het
kruidenmengsel over het vlees.

Rol het lamsvlees strak op en knoop het dicht
met 5 of 6 stukjes slagerstouw. Wrijf daarna ook de
buitenkant van de rollade in met olijfolie en het restant
van de kruidenmix.

Plaats de rollade op het rooster van de barbecue.
Leg het bij een kolenbarbecue liever niet recht
boven de kooltjes. Draai het vlees regelmatig zodat
het rondom wordt gegrild. Gaar het vlees bij een
temperatuur van 125 graden tot een kerntemperatuur
van 58 graden.

Laat het vlees 10 minuten rusten. Verwijder
daarna
voorzichtig het touw en snijd met een
scherp mes mooie plakken van de rollade.

Ingrediënten

1 lamsbout (800 ? 1.000 g)
3 takjes rozemarijn (alleen de naalden)
3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
3 teentjes verse knoflook, in dunne plakjes
Olijfolie (extra vierge)
Grof zeezout
Peperkorrels, gekneusd