Lauwwarme salade met linzen, spekjes en Bleu d Auvergne

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de linzen gaar volgens de beschrijving op het pak (ongeveer 25 minuten) en laat ze goed uitlekken.

Bak de spekblokjes knapperig in wat olijfolie. laat de blokjes uitlekken en bewaar het spekvet.

Prak de helft van de kaas fijn met een vork en meng het met 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels spekvet en de olijfolie tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de rest van de kaas in kleine blokjes en meng deze met de linzen, het spek, de sjalotjes en de tijm. schep vlak voor het serveren de rucola erdoorheen en verdeel dit over vier borden.

Bron: Proef 6 2012

Ingrediënten

100 g gerookte spekblokjes
100 g Bleu d Auvergne
200 g groene linzen
3 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
2 sjalotjes, fijngesneden
1 eetlepel verse tijmblaadjes
75 g rucola