Loempia met ham en asperge

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng water met zout aan de kook. Snijd van de asperges de onderste 2 centimeter af en snijd de rest in drie stukken. Snij de stukken in reepjes. Blancheer de reepjes 30 seconden in kokend water en spoel ze onder de koude kraan af. Snijd de plakken ham doormidden leg op elke helft een paar reepjes asperge en bosui.
Stap 2
Maak een rolletje van de ham en de groenten. Wel steeds vier rijstevellen een minuut in koud water. Leg op twee rijstevellen een pakketjes. Vouw aan twee kanten het rijstevel naar binnen en rol het dan van onder naar boven strak op. Vouw nu weer een tweede vel eromheen. Maak zo nog zes loempiaatjes. Verhit een laagje olie in een pan en frituur de loempia’s in circa 3 minuten om en om goudbruin. Serveer meteen met bijvoorbeeld een beetje soja of chilisaus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

4 plakjes gekookte ham
zout
4 groene asperges, geschild
2 bosuitjes, in reepjes
16 gedroogde vellen rijstpapier
olie om te frituren, bijv. archadeolie

Keukengerei

kookpan