Oosterse kippensoep met mie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook met de gember, citroengras en bouilonblokje. Leg de kipfilet in de bouillon en laat tegen de kook aan circa 15 minuten pocheren. Zeef de bouillon en snijd het vlees in kleine stukjes. Laat de mie in de bouillon 2 minuten wellen, roer even door en voeg de bosui, taug?, paksoi en vlees toe. Laat de bouillon nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de soep verder op smaak met munt en limoensap.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

200 g kipfilet
1,5 l verse kippenbouillon met vlees of uit pot
1 cm verse gemberwortel
1 stengel citroengras, alleen het wit
1 kippenbouillonblokje
150 g Chinese mie
4 bosuitjes, in ringetjes
100 g taug?, afgespoeld
200 g paksoi of Chinese kool, in reepjes
2 el gehakte munt
limoensap

Keukengerei

kookpan zeef