Pastasaus van saucijzenvlees

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal het vlees uit de worst door de darm kapot te snijden. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui lichtbruin. Voeg het worstvlees toe en roerbak het rul.

Stap 2
Bak de knoflook, oregano en tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn en tomatenblokjes. Laat de saus aan de kook komen en op laag vuur zonder deksel nog 10 minuten inkoken. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper en serveer met spaghetti of macaroni.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

4 saucijzen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el oregano
2 el tomatenpuree
1 dl droge witte wijn
1 blik gepelde tomatenblokjes (450 g)
zout en peper

Keukengerei

Hapjespan