Pitasandwich met lamsvlees en venkel

  • 4 personen
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met de yoghurt en knoflook en breng de saus op smaak met peper en zout.

Gril het pitabroodje in een wafelgrill en pureer de feta met de tomatenpulp. Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met de fetaspread. Rasp de venkel met een rasp of mandoline heel fijn. Maak de venkel aan met een beetje van de yoghurtsaus.

Verwarm een bakpan en bak het lamsvlees in de olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.

Beleg de sandwich met het vlees, ijsbergsla, de venkelsalade en de yoghurtsaus.

Bron: Proef...nr. 4 2010

Ingrediënten

250 g lamsbiefstukjes (in dunne plakjes)
150 g zachte fetakaas
1 blik tomatenpulp
1 knoflookteen ( fijngehakt)
4 pitabroodjes
1 venkelknol
? krop ijsbergsla (gesneden)
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie