Reebiefstuk met een dadelcr?me

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170?C. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Wikkel de pompoen met suiker in aluminiumfolie en gaar een half uur in de oven. Zorg dat de folie goed sluit, gebruik desnoods twee lagen. Breng de pompoen op smaak met de boter en zout. De blokjes moeten nog een beetje knapperig blijven aan de binnenkant. Maak een jus van de wild bouillon en het bouquet garni. Laat de jus flink inkoken. Zeef de jus en houd deze warm. Leg de ongeschilde asperges in een pan met koud water net onder water. Breng ze aan de kook en laat afkoelen in het eigen vocht. Verwijder de pit uit de dadels en kook deze tien minuten in een kleine hoeveelheid water. Pureer de dadels met het kookvocht. Snijd de filet ondertussen in 4 mooie stukjes. Bak de reefilets circa 4 minuten. Leg de reefilets op de pompoenblokjes en schenk er wat jus bij. Maak een quenelle (een eivormig bolletje, met behulp van twee lepels) van de dadelpuree en bestrooi met de gehakte munt en tijm.

Bron: KmdK 10-2008

Ingrediënten

1 reefilet van 250 g
10 gedroogde dadels (Turkse winkel)
50 gr boter
2 dl wildbouillon (pot)
1 klein bouquet garni (met wortel, ui, tijm, zwarte peper, knoflook)
600 g pompoen
2 el suiker
4 groene asperges
enkele blaadjes munt en tijm
1 takje rozemarijn

Keukengerei

aluminiumfolie, zeef, staafmixer