Rijstsalade met paprika en doperwtjes

  • 10 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwtjes eveneens volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.

Stap 2
Maak terwijl de rijst kookt de dressing. Klop de yoghurt, de geperste knoflook, de mosterd, de olie, het citroensap, de suiker en wat zout en peper met een garde goed door elkaar of meng in de foodprocessor. Schep de dressing door de warme rijst en laat afkoelen.

Stap 3
Snijd de schoongemaakte paprika?s in blokjes. Schep de doperwtjes en de paprikablokjes door de rijst. Serveer de salade in een mooie glazen kom op kamertemperatuur, schep voor het serveren nogmaals goed door en proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

400 gram droogkokende rijst
400 gram doperwtjes (diepvries)
2 rode paprika's
Voor de dressing:
1 dl yoghurt
2 teentjes knoflook
2 theel. mosterd
4 eetl. (olijf)olie
2 eetl. citroensap
2 theel. suiker
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Schaal en garde of foodprocessor Glazen kom