Rode linzensoep met balletjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de paprikablokjes en specerijen toe en bak op zacht vuur een paar minuten mee. Voeg de linzen en rijst toe en giet de bouillon erbij. Laat de soep aan de kook komen en op zacht vuur in circa 30 minuten gaar koken. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en een snuf gember en korianderpoeder. Rol kleine balletjes van het gehakt en laat ze circa 10 minuten meekoken. Voeg als laatste de bosui, koriander en peterselie toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

250 g half-om-half gehakt
1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes van 1x1 cm
mespunt gemberpoeder
mespunt kurkuma
mespunt chilipoeder
150 g rode of bruine linzen, gespoeld en uitelekt
50 g witte rijst
1,5 l verse runderbouillon of uit pot
zout en peper
snuf gemberpoeder
snuf korianderpoeder
5 bosuitjes, in ringetjes
handje gehakte koriander
handje gehakte peterselie

Keukengerei

kookpan