Salade van gnocchi met mierikswortelroom

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de gnocchi volgens de beschrijving
op de verpakking.

Bak het spek in een droge koekenpan
krokant. Haal het spek uit de pan en
fruit de ui glazig in een beetje olijfolie
in dezelfde pan. Blus de ui af met de
slagroom en laat het mengsel 4 tot 5 minuten
inkoken. Roer er tot slot de mierikswortelroom
en mosterd doorheen.

Breng het geheel op smaak met zout,
peper en een beetje suiker en schep er de
bieslook doorheen, samen met de gnocchi.

Verspreid tot slot het spek eroverheen.

Ingrediënten

150 g ontbijtspek (vleeswaren)
1 ui, gesnipperd
500 g gnocchi
250 ml slagroom
3 eetlepels mierikswortelroom
1 eetlepel dijonmosterd
1 bosje bieslook, fijngehakt
1 theelepel suiker