Tomatensoep met balletjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de ui, bleekselderij en wortel in een soeppan met wat olie 5 minuten fruiten. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Doe het gehakt in een kom, voeg peper en zout naar smaak toe en draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

Pureer de soep met een staafmixer glad en breng deze op smaak met zout en peper. Voeg de gehakt?balletjes toe en laat de soep nog eens 10 minuten op laag vuur koken.

Strooi de basilicum over de soep en serveer deze met soepstengels.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

?500 g trostomaten
5 dl groentebouillon
300 g rundergehakt
?1 ui, gesnipperd
?2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 worteltjes, in plakjes
?2 eetlepels olijfolie
?Verse basilicum, in reepjes