Italiaanse hamburgers

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Steek de barbecue aan of gebruik een grillpan. Kneed het gehakt in een kom met de ui, olijven, kruiden, 2 eetlepels tomatensaus en wat peper en zout naar smaak. Vorm er 4 grote hamburgers van.

2.Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en rooster ze in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. De hamburgers mogen een beetje rosé zijn.

3.Snijd intussen de broodjes open en bestrijk de snijvlakken dun met olijfolie. Leg de broodjes op de grill of in de grillpan en bak ze in 2-3 minuten knapperig.

4.Besmeer de broodjes met de tomatensaus en leg daar de hamburgers op. Beleg ze verder met een plak mozzarella, rode ui, wat rucola en een paar druppels olijfolie.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

500 g rundergehakt
16 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
1 kleine ui, fijngesneden
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
75 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden
Olijfolie
2 rode uien, in ringen
125 g mozzarella, in 4 plakken
2 Italiaanse bollen (half broodje per persoon)
100 g rucola
Peper en zout

Producten voor Italiaanse hamburgers