Gehaktballetjes met mosterdsaus

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het paneermeel, knoflook, peper en zout. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Smelt de boter in een braadpan met antiaanbaklaag en bak op een laag vuur de gehaktballetjes gaar. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de balletjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm.

Voeg de bouillon en peper bij het braadvocht in de pan. Roer goed met een garde en breng de inhoud van de pan aan de kook. Zet het vuur zachter en dik de saus in met een papje van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water.

Haal de pan van het vuur, roer de mosterd erdoor en schenk de mosterdsaus over de gehaktballetjes.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten


700 g gemengd gehakt
50 g boter
100 g paneermeel
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 dl bouillon (van groentebouillonblokje)
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels Dijonmosterd
Peper en zout