Tournedos met Pedro

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de tournedos op kamertemperatuur komen. Verwarm de boter in een koekenpan tot deze licht gaat bruisen en bruin wordt.

Wrijf het vlees in met zout en olie en bak de tournedos aan beide kanten in 5 minuten mooi bruin op middelhoog vuur, zodat ze van binnen warm kunnen worden. Bij te hoog vuur verbrandt de buitenkant en is de tournedos van binnen koud.

Verwarm een bord op 40 graden en leg de tournedos erop om te rusten.

Verwarm de boter opnieuw en fruit hier de gesnipperde ui in. Blus het geheel af met sherry.

Verwarm een grillpan en gril de groene asperges tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Bak het ontbijtspek – zonder boter – knapperig in een droge koekenpan.

Serveer de tournedos op voorverwarmde borden met asperges, aardappelblokjes en spekreepjes en schenk de saus eromheen. Maak het geheel af met affilla cress

Vierkante aardappeltjes
(30 minuten, 4 personen, bijgerecht)

Schil de aardappelen en maak er vierkante blokjes van. Kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn en giet ze voorzichtig af.
Verwarm de olijfolie en bak de aardappelblokjes goudbruin.
Strooi rozemarijn en zout en peper op de aardappelblokje

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 4 tournedos à 150 g
- 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 100 g roomboter
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 dl Pedro Ximénez sherry
- 12 groene asperges
- 840 g aardappelblokjes (24 stuks)
- 100 g affilla cress
- Peper en zout

Ingredienten vierkante aardappeltjes:
- 12 kleine, vastkokende aardappelen, geschild
- 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout