Asperges met carpaccio

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde
eraf. Snijd de helft van de asperges schuin in 3
stukken van gelijke lengte en snijd elk stuk nog
eens in de lengte doormidden.

Smelt de boter op laag vuur in een pan en
gaar hierin langzaam de aspergestukken. Breng
ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Zorg dat de boter en de asperges niet verkleuren.

Snijd de andere helft van de asperges met
een dunschiller in dunne linten. Breng deze op
smaak met een scheutje olijfolie en het sap
en de rasp van de limoen.
Schep ook de munt,
koriander,
lente-ui en gemalen kaas erdoor.

Bak de ossenhaas snel rondom bruin. Kruid het
vlees met zout en peper, laat het even rusten en
snijd het dan in zeer dunne plakken.

Verdeel de gestoofde asperges over vier
borden.
Leg de plakjes ossenhaas erop, bestrooi
het geheel met wat grof zeezout en leg daarop de
aspergesalade. Maak het gerecht af met een paar
druppels goede olijfolie.

Ingrediënten

300 g ossenhaas
1 kilo asperges
100 g roomboter
4 eetlepels olijfolie
Sap en rasp van een limoen
Half bosje verse munt, in reepjes
Half bosje koriander (alleen de blaadjes)
4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
50 g gemalen oude komijnekaas
Mespuntje nootmuskaat