Charlotte Russe

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Gebruik als vorm een leeg literblik waar de bodem uitgedraaid is. Bekleed de binnenkant met een op maat geknipt velletje bakpapier dat iets boven de rand uitsteekt. Zet het blik op een bord.

Stap 2
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom bijna stijf met de vanillesuiker en de suiker. Laat de gelatine met aanhangend vocht au bain-marie of gedurende 10 seconden op 750 Watt in de magnetron smelten (de gelatine mag niet koken) en roer door de vanillevla. Spatel de slagroom door de vla en schep de bavarois in de vorm. Zet minstens 8 uur of een hele nacht in de koelkast.

Stap 3
Zet de pudding midden op een passende platte schaal. Trek het blik van de pudding en verwijder het bakpapier. Zet de lange vingers tegen de pudding en bind er een mooie strik omheen. Garneer met toefjes slagroom en gekonfijte kersjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

5 blaadjes gelatine
1/4 l slagroom
2 zakjes vanillesuiker
60 g suiker
0,5 l vanillevla (pak of fles)
100 g lange vingers
slagroom om te garneren
gekonfijte kersjes

Keukengerei

Blik met een inhoud van 1 L Kom Elektrische mixer Steelpan Spatel Platte schaal