Duitse biefstuk met paprikasaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was de paprika’s goed en snijd ze in blokjes van 2×2 cm. Verwarm de olie en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes aan, voeg alle paprika en oregano toe en bak zachtjes mee.

Stap 2
Voeg als de paprika iets zachter is de tomatenpuree en stukjes tomaat toe en roer goed om. Blus af met het water en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 3
Verwarm ondertussen in een andere koekenpan de vloeibare boter en bak de Duitse biefstukken om en om bruin in ca. 2 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Serveer de biefstukken met een lepel saus en gebakken aardappels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

4 Duitse biefstukken
1 rode paprika, in blokjes
1?gele paprika, in blokjes
2 el. olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 tl. gedroogde oregano
1 el. tomatenpuree2 tomaten in kleine blokjes
1 dl. water
zout en peper
2 el. vloeibare boter

Keukengerei

Koekenpan